اگر گذرتان به میدان بهارستان و خیابان دانشسرا افتاده باشد، حتما تابلوی راهنما با نوشته به سمت باغ نگارستان» را دیده‌اید. این باغ‌ زیبا و چشم‌نواز در دل شهر تهران هر روز مشتاقان زیادی را به سوی خود فرا می‌خواند. باغ موزه نگارستان که از زمان فتحعلی‌شاه قاجار تا به امروز پابرجاست، در شمال میدان بهارستان قرار دارد و می‌توان با چند دقیقه قدم‌زدن به آن رسید. در ادامه این مقاله وب‌سایت 

اجاره آپارتمان مبله در تهران، گشتی در باغ و موزه نگارستان می‌زنیم.

تاریخچه باغ نگارستان

فتحعلی‌شاه در سال ۱۲۲۲ هجری قمری دستور ساخت باغ نگارستان را به عنوان اقامتگاه تابستانی خود صادر کرد. در زمان مظفرالدین شاه مدرسه صنایع مستظرفه با ریاست کمال‌الملک در این باغ تاسیس شد. در سال ۱۳۱۵ شمسی نیز کتابخانه باغ نگارستان با مدیریت پروین اعتصامی آغاز به کار کرد.

عمارت‌های دلگشا، تالار قلمدان و تالار سلام در این مجموعه که به سبک کلاه فرنگی ساخته شده است خودنمایی می‌کنند. دلیل نامگذاری این باغ به نگارستان وجود اتاقی در یکی از عمارت‌های آن است که تعداد زیادی تابلو نقاشی و پرتره در آن به نمایش درآمده است. میدان بهارستان متاثر از نام باغ و کاخ نگارستان تا اواخر حکومت پهلوی میدان نگارستان نامیده می‌شد.  

در بناهای باغ نگارستان که در فضایی با زیربنای حدودا ۶۰۰ مترمربع ساخته شده است، ۶۴ اتاق وجود دارد. آینه‌کاری‌ها و چلچراغ‌های بزرگ و رنگی جلوه کم‌نظیری به تالارهای زیبای نگارستان بخشیده است.

نیلوفرهای آبی حوض بزرگ مرکزی، حوض‌های آبی فواره‌دار و گلدان‌های شمعدانی به فضای این باغ رویایی، زیبایی و آرامش دوچندانی بخشیده است. گشت‌وگذار در فضای روح‌بخش باغ نگارستان، بازدیدکنندگان داخلی و خارجی را به وجد می‌آورد.

موزه‌های باغ نگارستان

موزه ملک‌الشعرای بهار: در تالار این موزه دست‌نوشته‌ها، عکس‌ها، کتاب‌ها و اسناد دیجیتال مربوط به ملک‌الشعرای بهار شاعر و محقق معاصر برای بازدید علاقه‌مندان فراهم شده است.

موزه مکتب کمال‌الملک: بیش از ۱۳۰ نقاشی از آثار کمال‌الملک و شاگردانش در این موزه گردآوری شده است. این موزه در سال ۱۳۹۲ در باغ نگارستان افتتاح شد. استاد کمال‌الملک در زمان حکومت مظفرالدین شاه مدرسه صنایع مستظرفه را در محل باغ نگارستان ایجاد کرد و با وجود همه دشواری‌ها به تربیت شاگردان پرداخت.

تالار منیر فرمانفرمائیان: در این تالار که اولین موزه به نام یک زن هنرمند ایرانی به شمار می‌آید، آثار منیر فرمانفرمائیان هنرمند نقاش گردآوری شده است. آثار این هنرمند بنام ایرانی اغلب از ترکیب نقاشی روی شیشه، اشکال هندسی و آینه‌کاری شکل گرفته است.

تالار استاد اسفرجانی: مجموعه آثار معرق چرم و مینیاتور استاد علی اسفرجانی در تالار اسفرجانی باغ نگارستان به نمایش عموم درآمده است. آثار استاد اسفرجانی با توجه به شاهنامه فردوسی، هنر دوران صفوی و انبیا و اولیا ایجاد شده‌اند. تالار اسفرجانی در بخش مرکزی نگارستان قرار دارد.

تالار جهانگیر ارجمند: در این تالار مجموعه مجسمه مینیاتورهای مردم‌شناسی استاد جهانگیر ارجمند به نمایش گذاشته شده است. این هنرمند توانا تنها با یک تیغ ریش‌تراشی یونولیت را به شکل تندیس می‌تراشید، سپس صورت آن را گریم می‌کرد و با استفاده از پشم گوسفند یا حتی موی انسان ابرو، مو، ریش و سبیل را ایجاد می‌کرد. به این ترتیب مجسمه‌های بی‌نظیری می‌ساخت که بعضی از آنها از سوی سفارت آلمان خریداری شده، بعضی دیگر در موزه صنایع دستی ولنجک و چند تندیس نیز در آمریکا نگهداری می‌شود.

باغ موزه نگارستان 1

کافه‌های باغ نگارستان

بسیاری از بازدیدکنندگان باغ موزه نگارستان پس از گشت‌وگذار در فضای باغ و دیدن موزه‌ها به کافه‌های این باغ چشم‌نواز پناه می‌برند تا ساعتی را به دور از شلوغی و هیاهو در فضای روح‌بخش آنها سپری کنند.

کافه روحی: فضای این کافه رستوران به سبک قدیمی و سنتی تزئین شده است. در این کافه رستوران غذاهای سنتی نظیر کباب، لوبیاپلو، عدس‌پلو، آلبالوپلو، باقالی‌پلو، دمپختک با نیمرو، قیمه نثار، کوفته تبریزی، کشک بادمجان و… در ظرف‌های روحی سرو می‌شود. نوشیدنی‌ها، انواع سالاد و پیش‌غذای متنوع نیز به جذابیت منوی کافه روحی افزوده است.

کافه تهرون: کافه‌ای با نمای آجری و فضایی گرم و دلچسب که در فضای باغ نگارستان با انواع خوراک‌های کافه‌ای و نوشیدنی‌های گرم و سرد متنوع در خدمت بازدیدکنندگان این باغ روح‌افزاست.

بنایی در این فضا با الهام از حافظیه شیراز به چشم می‌خورد که افراد می‌توانند ساعتی را آنجا بنشینند و از حضور در کنار عزیزانشان لذت ببرند.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها